divendres, 3 de maig del 2013

L'1 de maig amb la Secció Ciclisme-MATXACUCA

Com cada any des del 2011, el dia 1 de maig m'afegeixo a la sortida que munta la Secció de Ciclisme de l'Agrupació Excursionista Matxacuca de Santa Cristina d'Aro. Una sortida que van començar a fer el 2007 en Micki Navarro i en Joan Martí per entrenar el recorregut de Remences.

Habitualment es realitza el recorregut curt de Remences i els que volen pugen Bracons per Joanetes i baixen per allà mateix. Després dinar optatiu a Hostalets d'en Bas per acabar d'arrodonir el dia :-)))) Aquest any però, hi havia canvis en el recorregut. 

A les 9h i pico quedàvem a l'aparcament d'Hostalets d'en Bas una bona colla: Del club amfitrió l'A.E.Matxacuca, el Presi, Quico Amador, en Jordi Palet, David Bragulat, Edgar Andrés i Miquel Navarro. Després en Joan Martí que també és del A.E.Matxacuca però per tema triatlons és del Club Aquàtic Xaloc també. De Palafrugell venien en Gerard Sabater, en Xevi García i Lluís Pagès. Del Club Aquàtic Xaloc en Jordi González i Marc Comalada, i jo del Club Ciclista Platja d'Aro, i com en Joan, per la llicència de triatló, del Club Aquàtic Xaloc. 

D'esquerra a dreta: Gerard, Joan, David, Quico, Jordi, Edgar, Marc, Micki, Xavi, Jordi Palet. A sota: Xevi i Lluís (Foto. Magda Lupiañez)

A més vam tenir furgoneta d'assistència, tot un luxe. La Magda Lupiañez, la Mireia Borrego  i en Jordi Ensenyat ens van anar seguint, en Jordi ens va fer tot un reportatge fotogràfic i a dalt del coll més dur fins i tot ens van preparar un avituallament amb coca de xocolata,... una passada vaja. Merci :-)))))

Però bé, expliquem una mica com va anar. Aquest any menys fred, que l'any passat vam sortir d'Hostalets amb tot glaçat. Vam enfilar cap a Olot, Sant Joan les Fonts, la Canya i cap a buscar la pujada a CAPSACOSTA, un portet de bon fer molt xulo. Un cop a dalt cap a Sant Pau de Seguries i a partir d'aquí ens sortíem del recorregut curt per anar sentit Camprodon. A la Colònia Estabanell girem a l'esquerra i comença el portet formigonat de 6'5 km per arribar al COLL DEL PLA DE CAN PLATA. Mooolt guapo però durillu si no estàs acostumat a pujar.




Un cop a dalt ens esperaven la Magda, la Mireia i en Jordi amb la càmara de fotos i la coca de xocolata jajajaja... que entrava que no vegis. Reagrupament i acomiadem en Jordi González que malauradament havia de pujar a la furgo d'assistència perquè havia trencat el cable del canvi. La resta seguim i cap avall. Baixada perillosa, amb molt de pendent, sorreta, fang, sots en el formigó,... per matar-se vaja. A Ogassa agafem l'asfalt bo (quin gustàs!!!) i cap a Sant Joan de les Abadesses. Allà agafem la pujada al COLL DE SANTIGOSA, força suau, en certs moments com va dir en Micki, recordava Santa Pelllaia, però amb la carretera més ampla. A dalt reagrupament de nou i aquí ja enllaçem amb la baixada del coll de Canes, baixada a tutti pali i cap a Olot de nou. Mentre estem planejant per aproximar-nos a principi de Bracons, molts ja diuen que no pujaran a Bracons i al final quedem uns 4 que hi volem anar, dels quals dos ja no es quedaven a dinar. Al final, per no fer esperar als que es quedaven a dinar decidim no pujar-hi. Amb aquestes que en Lluís Pagès diu: -Ostres, doncs si no pugem... a pals fins a Hostalets no??? Ostres tu, això del ciclisme és l'òstia, devem tenir un gen diferent de l'altra gent a la cadena d'ADN jajajajaja... Total que clar tothom s'hi va apuntar, com no :-))))))

A pocs metres d'Hostalets en Micki i en Joan Martí es van aliar per fer-me caure al parany. Com que tots som una colla de picats. En Joan va saltar per veure si jo responia, òbviament no.... CLAR QUE SÍ !!!!! jajaja... vaig respondre, però ho va fer per fer-me gastar uns quants "cartutxos" el punyetero. Va parar al cap de res i després de darrera va sortir en Micki disparat. Vaig intentar seguir-lo però en potència d'arrancada en Micki Navarro és molt de Micki jejejeje... Darrera meu també es va apuntar en Gerard Sabater però res, en Micki va arribar primer a Hostalets. El tema és que un cop dins d'Hostalets vam tornar a arrancar, mare meva vaya zumbats!!!!. 

Arribem a l'aparcament, uns que ja marxaven, altres canviant-se per anar a dinar i els tres que tenim llicència de triatló apa a córrer, quina maaaaaaaandra, bé jo, perquè els altres, amb més experiència amb el tema de transicions, encantats. En Joan Martí ja té un circuit muntat i tot Amb això que sortim a bon ritme i de moment bé però al cap d'una estona uuuiiixx... apreten una mica i jo cap endarrera. Al primer pas per l'aparcament jo em quedo i en Jordi i en Joan fan una altra volta, ja en tenia ben bé prou, ja m'havia escalfat prou pujant  ports jejeje... :-P

Al final,
Distància: 95'7 km
Temps: 3h 43'
Mitja de velocitat: 26'2 km/h


Valoració.
Continuaré repetint, bon matí amb bona gent ben avinguda, què més es pot voler.