dilluns, 15 de setembre del 2014

I ahir... IV SAILFISH HALF TRIATLÓ DE BERGA

Doncs ahir vaig enllestir el penúltim objectiu de la llarga temporada 2013-2014. La meva segona participació en una distància half de triatló (1'9 km nedant / 90 km en bici / 21 Km corrent). I si bé la primera havia estat aquesta mateixa temporada a Sevilla en un circuit més aviat planer en comparació al d'ahir a Berga. Ahir vam tenir una bici molt més divertida pel meu gust i amb més desnivell. 

Hi anava amb el company del Xaloc, en Jordi Extremera. El dissabte ja estavem allà per deixar bicis a boxes (T1) i escoltar el briefing. Diumenge ens llevavem a les 5h, esmorzavem, deixavem més coses a la T2 i trasllat amb bus fins al pantà de la Baells on nedavem.

A les 8h donaven la sortida des de l'aigua, quan el dia encara no havia començat a despuntar i al pantà no veiem gairebé les boies de la boira que hi havia damunt l'aigua. 627 participants arrancavem junts de l'aigua i feiem els 1900m. tot seguit sortiem de l'aigua i enfilavem una rampa de formigó fins al damunt de la presa de la baells on teniem les bicis. A partir d'aquí continuava la pujada fins al capdamunt de Berga amb una variació respecte anys anteriors que incrementava uns quilòmetres la pujada inicial.

Dues voltes de 45 km a un circuit on destacava una pujada d'uns 18km entre el 5-6%, passant per diferents pobles de la zona.

Un cop arribavem de nou a Berga, deixavem la bici a la T2 i apa, tres voltes de 7 km pel centre de Berga amb algunes pujadetes.

Malgrat estar entrenant per l'Ironman de Cozumel (Mèxic) el 30 de novembre, aquesta prova me l'esperava perquè es troba en un punt en el que portem ja acumulades moltes setmanes d'entrenament. A Sevilla vaig cometre d'esforçar-me massa a la natació i ho vaig pagar en bici i corrent. Aquí a Berga no volia cometre el mateix error i vaig anar més tranquil a l'aigua per afrontar la resta més sencer i poder anar remuntant.

Al final,
Classificació 74è de 627
Temps: 4h 49' 35" 
Natació: 33' 31" / Bici: 2h 37' 33" (mitja 34'27 km/h) / Córrer: 1h 38' 31"

Valoració.
Mooolt content! Sobretot bones sensacions al córrer, la part més dura per ser la última i on es poden marcar diferències. Es noten els entrenaments. I sobretot content per rebaixar el llindar de les cinc hores i un quart d'hora el temps de Sevilla (5h 06'). Fer-ho a més en un circuit més exigent motiva força per seguir entrenant i poder aguantar la distància doble que m'espera.